Klasa Igor Đorđević
Slider

Za uzrast srednje škole i stariji

Klasa za starije Igor Đorđević

Svaki semestar, polugodište, završava se ONLINE JAVNIM ČASOM koji je poseban doživljaj za sve učesnike kako polaznike tako i za naše predavača i našu ONLINE publiku koja je tu da nas sa svih meridijana podrže u našem radu t.j stvaralaštvu.

Na JAVNOM ONLINE ČASU pored glumačkih zadataka polaznici će prikazati i stečeno znanje u stručnim predmetima : gluma na engleskom, scenski govor, tehnika glasa, scenske igre i scenski pokret, akrobatika i scenske borbe kao i gluma pred kamerom, gde ćemo rezultat prikazati putem ONLINE aplikacije, našoj ONLINE publici i sve to uživo kao da smo u teatru. Predmet gluma pred kamerom ne postoji na akademijama, prvi smo u Srbiji shvatili važnost tog predmeta i uvrstali ga u program.

Navedeni stručni predmeti su sastavni deo programa svake glumačke akademije i zbog toga su bitni za svakog polaznika.

Najveći broj kandidata se tek na prijemnom ispitu iz glume prvi put susreće sa stručnim predmetima. To nije i slučaj sa našim polaznicima. Oni dolaze na prijemni ispit upoznati, spremni i u prednosti nad ostalim kandidatima. Dobar deo bodova na prijemnom ispitom upravo donose stručni predmeti. S obzirom da smo se i sami našli u toj situaciji, poznato nam je koliko bi bilo lakše proći kroz prijemni kada ste to već sve pripremali, radili i vežbali.

Pored redovnog ONLINE programa uz pomoć kojeg naši polaznici grade svoje iskustvo i samopouzdanje, imaju kasnije i priliku da sve to primene u praksi odnosno u predstavama i filmovima naše produkcije!

Online program obuhvata 18 časova (45 min.), 9 dvočasa (90 min.) u četiri nedelje, odnosno 90 časova, 45 dvočasa za celo polugodiste.

Cena online programa za četiri nedelje i fond od 18 časova, 9 dvočasa iznosi 4.900 dinara. Odnosno cena po školskom času iznosi 270 dinara, a uključuje rad na mesečnom nivou sa 8 najeminentnijih predavača, što nas čini najpovoljnijom školom u gradu sa najboljom ponudom.

Nastava je vikendom.

PREDMETI

Gluma

Časovi glume kao i do sada prate program fakulteta, a to je rad na oslobađanju, liku, žanru, stilu... Pored toga zbog prirode online nastave radi se na različitim vidovima izražavanja kroz upotrebu različitih medija.

Novo vreme donosi nove stvari i nove promene. Na prvi pogled ih ne prihvatamo i odbijamo, a onda shvatimo da se promene ne treba plašiti i odbijati je, već naučiti da je prihvatimo i izvučemo iz nje sve prednosti i koristi koje nam donosi. U ovom slučaju to su časovi online glume. Uz stručne profesore, čućete i naučiti jako korisne stvari vezane za glumački zanat.

Na ovim casovima obrađuju se individualne ili duo scene sa fokusom na razvijanje glumačkih veština pred kamerom. Dodatni zadatak je osmišljavanje kratkog filma, gde se polaznici, pored glume, upoznaju i sa drugim filmskim delatnostima (režija, dramaturgija, montaža, scenografija, kostim...). 

Predavači: 

Gluma pred kamerom

Gluma pred kamerom ima poseban zadatak da vas nauči kako da sitnim postupcima, mimikom lica, pogledima i što je najbitnije jakom unutrašnjom radnjom preneste publici najtananije emocije i osećaje.

Upoznavanje polaznika sa upotrebom glumačkih sredstava u različitim planovima (total, polukrupni, krupni...), umeće kadriranja, oslobađanje pred kamerom.

Predavači: 

Gluma na engleskom jeziku

Ovo je nešto sasvim novo od ove sezone u našoj školi, ovaj predmet nam je bitan zbog kastinga i saradnje sa stranim produkcijskim kućama.

Ovde nam je takođe cilj da se deca oslobode kada glume i na stranom jeziku, a ne samo na maternjem pošto će neko baš od naših polaznika imati mogučnost da pokaže svoj talenat stranoj produkciji.

Predavači: 

Dikcija

Za svakog glumca preko potrebna veština, na razvoju te veštine kao i samog govornog aparata radićemo kroz različite dikcijske vežbe, poeziju, besede... Vežbanje govornog aparata za rad pred kamerom (brzalice, razbrajalice).

Poseban akcenat je na poeziji i osvajanju govornje radnje. Pored govora, fokus je i na pevanju i oslobađanju glasa.

Preduslov za dobrog glumca je da nauči pravilno da govori i da dobro artikuliše svaku reč i svako slovo. A to se postiže radom i trudom, sa vežbama na časovima dikcije, odnosno scenskom govoru.

Predavači: 

Tehnika glasa

Jedno od najvažnijih sredstava koje glumac koristi jeste njegov glas. Kako bi smo ga pravilno koristili, kako bi bili dovoljno ozvučeni, a kako ne bi došlo do toga da oštetimo svoje glasne žice, promuknemo ili ostanamo bez glasa, radimo razne tehnike i vežbe na predmetu Tehnika glasa.

Polaznici uče songove iz poznatih svetskih i domaćih mjuzikala.

Predavači: 

Scenske igre i Scenski pokret

Polaznici uče koreografije iz poznatih svetskih i domaćih mjuzikala. Upoznavanje sa tempom, ritmom, koordinacijom, vežbanje motorike.

Na časovima scenskih igara u okviru ONLINE nastave ćemo kreirati kratke plesačke etide na zadatu muziku. Časovi započinju zagrevanjem uz vežbe iz klasičnog i jazz baleta, koje uključuju i vežbe za elastičnost,snagu i pravilno držanje tela. U glumi je naše telo naš alat. Moramo naučiti kako da ga koristimo i kako da iskoristimo sav naš potencijal.

Predavači: 

Akrobatika i Scenske borbe

Na časovima akrobatike u okviru online programa učićemo osnov scenskog mačevanja(stav,osnovne kretnje i parade) i osnove žongliranja. Svaki čas započinje obaveznim zagrevanjem i završava se obaveznim istezanjem,kao i vežbama Li Starzberga za koncentraciju i emocionalno pamčenje.

Nekada je potrebno da budemo jako uverljivi i spretni kada izvodimo neke fizičke postupke na sceni ili pred kamerom.

Da bi smo u tome bili uspešni i bezbedni, time se bavimo na predmetu scenske borbe i akrobatika.

Predavači: 

Istorija pozorišta

Upoznajte sa "daskama koje zivot znace". Kroz zanimljuvu daleku proslost Grckih mitova i nastanka prvog pozorista do upoznavanja pisaca koji se kriju iza Šekspira!

Istorija i razvoj pozorišta od stare Grčke do danas, prilagođena uzrastu i interesovanjima polaznika.

Gluma je igra. Ali da bi igra bila zanimljiva, kako glumcima, tako i publici, potrebno je da tu igru igramo ozbiljno dobro. Kako se gluma razvijala i kako su se sami glumci razvijali i napredovali, kroz dugi niz godina još u dalekoj prošlosti, učimo na predmetima Istorija filma i Istorija pozorišta. 

Predavači: 

Istorija filma

Od prvih slika na zidovima pećine preko nastanka fotografije pa sve do crvenog tepiha, prošetaćemo se kroz najzanimljivije periode filmske umetnosti.

Pregled istorije filma (sa teorijom filma) od nastanka do danas, kroz interaktivni radioničarski pristup, polaznici će naučiti osnovne činjenice o filmu, ali i raširiti kreativne domete kroz glumačke igre na ovom predmetu. 

Predavači: 

 

Asistent klase:

 

Igor Đorđević Anita Mančić Ivan Jevtović  
 
 

Lokacija

Škola glume i režije

Resavska 78, 11 000 Beograd

Informacije

Telefon:

+381 (0)60 085-86-86

Pratite nas